Miljødirektoratet har lagt ut oppdaterte kartdata for "inngrepsfri natur i Norge".
Les mer...Datasettet viser hvilke kommuner som har igangsatt og/eller gjennomført arbeidet med å utarbeide egne planer for friluftslivets ferdselsårer.
Les mer...Datasettet inneholder rødlistet natur i verneområder, som er kartlagt under program for Basiskartlegging i verneområder. De rødlistede naturtypene er identifisert ved hjelp av analyse av data fra basiskartleggingen. Analysen er basert på definisjonen av rødlistet natur, slik de ulike rødlista naturtypene er avgrenset i Norsk rødliste for naturtyper 2018.
Les mer...Under Villrein beiteområder er tre kartlag fjernet og erstattet av ett nytt kartlag. Kartlagene villrein_sommer_beite, villrein_host_beite og villrein_beiteomrade er fjernet, og nytt kartlag er villrein_sommer_host_beite.
Les mer...Miljødirektoratet har gjort tilgjengelig et datasett som viser drensgrøfter i myr. Datasettet ble produsert i 2016 av Norkart AS.
Les mer...Friluftslivsområder verna etter markaloven er publisert med revidert datamodell. Områdene ligger i Oslo kommune.
Les mer...Datasettet inneholder modellert innsamlingsintensitet for artsgruppene karplanter, insekter og edderkoppdyr, sopp, moser og lav i Norge. Datasettet viser de dårligst kartlagte områdene for de respektive artsgruppene definert som 25 %, 10 % og 5 % laveste estimerte innsamlingssintensitet (alle arter).
Les mer...Naturtyper - Elvedelta omfatter de fleste elvedelta større enn 250 daa i Norge. Svalbard er ikke inkludert. Utgangspunktet er Elvedeltabasen, som ble etablert av Direktoratet for naturforvaltning i 1999, og som har vært publisert på nettstedet elvedelta.no. Etablering som geografisk datasett erstatter denne publiseringen.
Les mer...Datasettet viser naturområder i skogsmark, kartlagt etter en oppdragsspesifikk instruks fastsatt av Miljødirektoratet. Kartleggingen dekker all skogsmark innenfor en prosjektgrense, som også utgjør dekningsområdet for kartleggingen. Øvrig areal innenfor prosjektgrensen er ikke kartlagt. Type- og beskrivelsessystemet Natur i Norge (NiN) dokumenterer det faglige innholdet, sammen med oppdragsspesifikk instruks for kartleggingen. Avgrensingene er jevnt over presise, og med god faglig presisjon.
Les mer...Landformer - Miljødirektoratets viser kartlagte lokaliteter av fem av landformene som er prioritert for kartlegging etter Miljødirektoratets instruks for naturtypekartlegging på land. Kartleggingen er gjennomført ved hjelp av LIDAR-data, framfor tradisjonell feltkartlegging. Type- og beskrivelsessystemet Natur i Norge er benyttet for å dokumentere det faglige innholdet.
Les mer...URL til tjenesten Laksekart endres til https://laksekartogc.statsforvalteren.no/wms.ashx per 7.3.2023.
Les mer...Kartlaget som viser utløpspunkter for nasjonale laksevassdrag (layer_55) vil bli fjernet fra tjenesten per 6.3.2023. Dette kartlaget formidles nå i tjenesten Anadrome laksefisk.
Les mer...Miljødirektoratet har satt i drift en ny karttjeneste som inneholder fem nye datasett knyttet til anadrome laksefisk i vassdrag. Som anadrome laksefisk regnes laks, sjøørret og sjørøye. Tjenesten inneholder foreløpig data for de 52 nasjonale laksevassdragene.
Les mer...Datamodellen som ligger til grunn for tjenesten artnasjonal2 er endret i forhold til tidligere versjon. Den er renovert den for å kunne levere best mulig data til brukerne, særlig med tanke på arealforvaltning. De viktigste endringene er:
Les mer...Miljødirektoratet har publisert et nytt datasett som viser naturtypelokaliteter fordelt på verdikategorier i henhold til verdsettingskriteriene i veilederen M-1941 Konsekvensutredninger for klima og miljø.
Les mer...I Naturbase kart kan du nå få beregnet hvordan nye naturinngrep påvirker eksisterende inngrepsfri natur.
Les mer...Alle karttjenester fra Miljødirektoratet er nå i drift igjen. Det samme gjelder innsynsløsninger og vår nedlastingsløsning.
Les mer...Miljødirektoratet har lagt til et nytt kartlag i tjenesten for friluftsområder - kartlagte
Les mer...Miljødirektoratet har lagt ut nye kartlag i tjenesten for Inngrepsfri natur i Norge
Les mer...Miljødirektoratet har lagt ut en revidert tjeneste for villreinområder
Les mer...Miljødirektoratet har lansert en ny karttjeneste for restriksjonsområder
Les mer...Miljødirektoratet har lagt til et nytt kartlag i tjenesten for Snøscooterløyper
Les mer...Miljødirektoratet har lansert en ny karttjeneste for Natur i verneområder (NiN)
Les mer...Miljødirektoratet har nylig endret status på ca. 3000 tidligere forekomster av utvalgt naturtype Hule eiker. De fleste endringene er gjort med bakgrunn i en klargjøring av forholdet mellom utvalgt naturtype Hule eiker og produktiv skog, utarbeidd i fellesskap av Klima- og miljødepartementet og Landbruks- og matdepartementet
Les mer...Miljødirektoratet har lagt ut en tjeneste med oppdaterte data for datasettet Inngrepsfri natur i Norge
Les mer...Miljødirektoratet har lansert en ny karttjeneste for naturtyper etter Miljødirektoratets instruks
Les mer...Tjenesten grunnforurensning2 har fått ny adresse
Les mer...Endringer i karttjenester for datasett Arter funksjonsområder og Arter av nasjonal forvaltningsinteresse
Les mer...Endring i tjenester for datasettene Viktige naturtyper og Utvalgte naturtyper
Les mer...Endring i karttjeneste for Kartlagt friluftsliv
Les mer...Miljødirektoratet oppgraderer den geografiske infrastrukturen, og som en følge av dette vil en del tjenester endre adresse. Det vil også være mindre endringer i egenskaper for tjenestene.
Les mer...Miljødirektoratet har lansert en ny karttjeneste for villreinområder i Norge.
Les mer...Miljødirektoratet har opprettet en ny karttjeneste som viser maskeringsruter for sensitive artsdata.
Les mer...
I perioden 22. juni til 25. juni 2017 skal Miljødirektoratet gjøre større endringer i sin IKT-infrastruktur. Dette vil medføre at våre karttjenester kan være ustabile i denne perioden. Vi beklager ulempene dette måtte medføre for våre brukere.
Miljødirektoratet oppretter en ny karttjeneste for "Særlig verdifulle og sårbare områder".
Les mer...Miljødirektoratet oppretter en ny karttjeneste for "Forvaltningsplaner for havområder".
Les mer...Miljødirektoratet informerer med dette om at forvaltningsplanomrader_hav med alle kartlag blir lagt ned 10. mai 2017.
Les mer...WMS-tjenesten for Arter av Nasjonal Forvaltningsinteresse vil få noen endringer i tegnforklaringen (legend). Dette skal normalt ikke medføre problemer i WMS-klienter, men vi ønsker likevel å varsle i god tid i forkant. Endringen vil skje 15. Januar 2017. URL til tjenesten vil forbli den samme som i dag.
Les mer...NiN landskap er et system for beskrivelse av landskapsvariasjon som forholder seg til definisjonene i den europeiske landskapskonvensjonen og i naturmangfoldloven.
Les mer...Miljødirektoratet lanserte tirsdag 27. september 2016 en ny versjon av nedlastningsportalen for geografiske miljødata. Den nye versjonen inneholder en rekke feilrettinger og forbedringer fra tidligere versjon.
Les mer...Miljødirektoratet lanserte 6. april 2016 en ny versjon av kartkatalogen.
Les mer...Miljødirektoratet lanserer fredag 5. desember 2014 en ny versjon av nedlastningsportalen for miljødata. Den nye versjonen inneholder flere funksjoner som skal bidra til å gjøre datauttak enklere og mer effektivt, samt nye produkter for nedlastning.
Les mer...7. mai 2015 vedtok Kongen i Statsråd at kystlynghei har status som ny utvalgt naturtype og Miljødirektoratet har lagt inn denne naturtype som et nytt kartlag i karttjenesten for utvalgt naturtyper (naturtyper_utvalgte) fra Naturbase.
Les mer...Datasettet viktige naturtyper er oppdatert i nedlastingsportalen. Produktet leveres som åpne data på formatene SOSI eller Geodatabase med NLOD-lisens (Norsk Lisens for Offentlige data).
Les mer...Den 1. juni 2015 legger Miljødirektoratet ned datasettet pilegrimsleden og tilhørende kartlag i karttjeneste.
Les mer...Miljødirektoratet har fått godkjent fem nye produktspesifikasjoner i henhold til gjeldende krav og innhold i SOSI del 1 versjon 5.0. Alle datasettene er en del av DOK – det offentlige kartgrunnlaget.
Les mer...Miljødirektoratet lanserer mandag 16. februar 2015 en ny versjon av Naturbase kart. Den nye versjonen har ny funksjonalitet og flere karttema.
Les mer...Den 16. februar 2015 lanserer Miljødirektoratet en ny karttjeneste for arter som har nasjonal forvaltningsinteresse. I den forbindelse vil tre karttjenester bli faset ut i løpet av våren 2015.
Les mer...Mandag 16. februar 2015 lanserer Miljødirektoratet et nytt datasett og en ny karttjeneste for artsdata. Den nye karttjenesten viser kartlagte forekomst av arter som har nasjonal forvaltningsinteresse. Artene er valgt ut etter spesifikke kvalitetskrav (funksjon til art og geografisk presisjon på data) og åtte utvalgskriterier og vises under tre forskjellige forvaltningsnivåer.
Les mer...Torsdag 12. februar 2015 vil Miljødirektoratet gjøre endringer i wms-tjenestene som publiserer viktige naturtyper. Punktdata for marine naturtyper vil bl tatt ut av de tjenestene der disse er inkludert i dag.
Les mer...Miljødirektoratet har fått godkjent tre nye produktspesifikasjoner i henhold til gjeldende krav og innhold i SOSI del 1 versjon 5.0:
Les mer...I forbindelse med publisering av ny status (per januar 2013) den 20.03.2014 for datasettet inngrepsfrie naturområder i Norge (INON), har Miljødirektoratet gjort endringer i relaterte tjenester på tidspunktet for publisering av nytt datasett.
Les mer...I forbindelse med publisering av ny status (per januar 2013) for datasettet inngrepsfrie naturområder i Norge (INON), vil Miljødirektoratet gjøre endringer i relaterte tjenester på tidspunktet for publisering av nytt datasett.
Les mer...Fra 1. juli 2013 er Klima- og forurensningsdirektoratet (KLIF) og Direktoratet for naturforvaltning (DN) slått sammen til Miljødirektoratet. I den forbinelse lanseres også en kartkatalog hvor alle fagområder, datasett og karttjenester fra de to tidligere direktoratene nå er inkludert.
Les mer...